top of page

Individuele therapie

 

Soms loop je vast in je leven en vind je zelf even geen antwoord meer. Hoe je omgaat met de moeilijkheden die je pad kruisen, heeft te maken met hoe je in het leven staat.

In psychotherapie bekijk je samen met een psychotherapeut wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen. Soms liggen de antwoorden in huidige relaties of keuzes die je voor jezelf maakte.  Soms liggen de antwoorden meer in het verleden. Soms zijn er patronen ontstaan die je in het verleden goed hielpen maar die je nu dwars zitten.

Vaak gaat therapie over het vergroten van het bewustzijn van je voelen, denken en handelen. Jezelf beter leren kennen en merken wat voor jou belangrijk is. Zodat je kan loskomen van oude patronen en in de toekomst nieuwe keuzes kan maken die beter aansluiten bij je noden en behoeften.

We starten steeds met één of meerdere intakegesprekken. Dan onderzoeken we je vraag en gaan we na of je op de juiste plek bent.  Op jouw vraag kan je context mee betrokken worden in de gesprekken.

Indien gewenst, wordt de doorverwijzer op de hoogte gehouden.  Waar nodig verwijzen we door naar gespecialiseerde diensten.

Mogelijke aanmeldingsvragen kunnen gaan over:

identiteit, zelfvertrouwen, angst, stress, depressie, verlies, zingeving, burn-out, communicatie, vertrouwen, relatieproblemen, opvoeding, seksualiteit, misbruik, assertiviteit, lichamelijke klachten zonder medische verklaring, onaangepast gedrag,…

Ons aanbod

Individuele therapie
bottom of page